energie labels

energielabel

         

Energielabel vanaf 2015

Per 1 januari 2015 verandert er van alles aan het energielabel. Huiseigenaren die nog geen energielabel hebben, krijgen dan een voorlopig energielabel toegestuurd. Dat label is gebaseerd op reeds bekende gegevens, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar.

Bij verkoop of verhuur moet een woning echter een definitief energielabel hebben. Dit zal vanaf 2015 gehandhaafd worden. Het  voorlopig energielabel is eenvoudig online via het beantwoorden van enkele vragen om te zetten in een definitief energielabel.

energielabel-voorlopig-naar-definitief_319x533.jpg

U laat dan uw voorlopig energielabel controleren door een erkend deskundige (Wattch). Hier hebben we een speciaal programma voor ontwikkeld waarin u uw bewijzen ter controle kunt uploaden.

Als u al een Energielabel-certificaat of EPA-maatwerkadvies heeft van een gecertificeerd adviseur, dan staat dit geregistreerd in een officieel register van de overheid en geldt dit als definitief energielabel, mits het niet ouder is dan 10 jaar.

Wilt u weten wat uw voorlopig energielabel is dan kunt u dat zien op  http://energielabel-checker.rvo.nl/ . Wilt u uw voorlopig energielabel laten controleren en definitief maken neem dan contact op met Wattch. Wij zijn gecertificeerd als erkend deskundige en helpen u graag.

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.